31 Temmuz 2013 Çarşamba

Carte d'or Kazandibi

Geçen gün alışveriş yaparken Carte d'or standında çalışan sevimli kız bizi Kazandibi almamz için kandırdı. Bugün denedim tadıda hiç fena değil. Özellikle çalışıyorsanız ve aniden bir misafir gelmeye karar verdiyse çok kısa sürede hazır oluyor. Üzerindeki yanık imajınıda icinden çıkan toz veriyor muhallebi gibi altını yapıp bir kaba döktükten sonra tozu serpip dolaba soğumaya bırakıyorsunuz.
Size ve misafirlerinize afiyet olsun :))

Published with Blogger-droid v2.0.10

Yoğurt Aşı

Uzun zamandır merak ediyordum biraz araştırdm ve dünyanın en kolay yemeği olduğuna karar verdim. Yaz aylarının daraltıcı sıcağında hem serinletiyor hemde tansiyon için yapılan tuzlu ayranın yerine hemen yapılabilecek pratik bir yemek.

Malzemeler;
Yarım kilo yoğurt
1 bardak nohut
1 bardak su
Taze nane
Pul biber
Sarımsak
Zeytinyağ

Bu malzemeler benim evimde bulduklarım aslında içerisine dereotu ve 1 bardakta aşurelik buğday ekleniyormuş daha dolu dolu ve lezzetli yapar.
Yapılışına gelince;
Yarım kilo yoğurdu bir kaba koyuyoruz üzerine (kıvamı kendinize göre ayarlayabilirsiniz) 1 bardak suyu ekliyip karıştırıyoruz. Ayran kıvamına gelen yoğurdun üzerine 1 bardak nohut ve nanelerimizi ekliyoruz. Normalde tariflerde zeytinyağ ile sunum yapın diye bitiriyorlar ancak ben sarımsak ve pul biberde ekledim ve böyle daha lezzetli oldu. Sonra dolaba koyup servis yapmadan önce iyice soğumasını bekliyoruz.

Published with Blogger-droid v2.0.10

25 Şubat 2013 Pazartesi

Narlı Buğday Salatası-Diyet

Merhabalar,
Uzun zamandır neler neler yazmak istiyorum ama fırsat bulup oturamadım blog başına :) Kaç seferdir buğday salatası diye duyuyorum bi türlü tarif alamadım kimseden sonunda uydur kaydır evdeki malzemelerle kendi salatamı yaptım çokta beğendim kullandığım malzemeleri yazacağım hangisinden ne kadar attım hic bilmiyorum çünkü herkes kendi ağız tadına göre eklesin.
Önce aşurelik buğdayı haşladm biraz suyu kaldı süzmeden suyun içinde bıraktım buğdaylar o suyuda çekip iyice şiştiler. Sonra biraz marul, roka 1 adet domates, 1 adet kırmızı havuç, 1tatlı kaşığı salça, 1yemek kaşığı zeytinyağ, yarım limonun suyu, yarım nar, biraz nar ekşisi, nane, karabiber ekledim. Hepsini güzelce karıştırıp afiyetle yedim. Bu arada ölçülerin çoğu aklımda kalmış. Afiyet şeker olsun!

Published with Blogger-droid v2.0.10

30 Ocak 2013 Çarşamba

Renk Cümbüşü-Diyet

Merhabalar 3 Ocak'tan beri eşimle birlikte sağlıklı yaşam diyetine girdik. Eşimde kolestrol bende ise düşük şeker var. Rejim boyunca yaptığım sağlıklı tariflerin sonunda Diyet olduğunu yazacağım rejimde olanlar bu tarifleri takip edebilir. Diyete başladığımdan beri kendimi oldukça iyi hissediyorum fakat diyet psikolojisiyle yemek yaparken kendimi bir süre sınırladım sanırım fakat bu sabah müsli içmek yerine canım omlet yemek istedi ve diyetimi bozmayan içinde oldukça fazla besin olan bir omlet yaptım kendime adınıda Renk Cümbüşü koydum. Tarif tek kişiliktir.

Malzemeler,
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Bir tutam dereotu
Yarım tombul kırmızı biber
Bir tutam pul biber
Biberiye,yeşilçay (diyet çay karışımı)
Bir tutam yulaf kepeği
20 gr köy peyniri
1 yemek kaşığı yoğurt

Zeytinyağı tavaya döküp geri kalan bütün malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırıp hepsini bir tavaya döküyoruz. Yumurta pişincede afiyetle yiyoruz :)

Keyif vakti

Sıcak şarap! Çok severim evde yapılanın tadı tabii ki bambaşka ama beceremedin mi de fiyasko olabiliyor evde kendim yapmayı deneyeceğim ama hazır Sevilen Şarapları yapmış ve bende kıvamını çok beğendim. Balayı için gittiğimiz Kapadokya'dan çok beğenerek aldığımız toprak şarap kadehleriyle şarap içmenin keyfide bambaşka oluyor! O zaman şarabımızı hemen bir tencereye doldurup kaynamadan önce altını kapamak lazım yanına da fındık, ceviz ve parmesan peyniri mmm... Leziz... Birde tabii ki fonda Lhasa De Sela çalsa kimse itiraz etmez sanırım... Keyifli günler, kendinize keyif yapabilecek daha fazla zaman ayırın. Ancak tv izlemek yerine fonda hoş bir müzik çalarsa tek başınaysanız kendinizi dinlemenize, arkadaşlarınızlaysanızda güzel sohbetler etmenize yardımcı olur :)...

Adaçayı ile Tavuk Tarifi

Merhabalar, Bir mutfak blogu açmış olabilirim ama aslında Mutfak konusunda çok deneyimsiz ve bilgisiz bir insanım. Yeni şeyler denemeyi yeni tatlar keşfetmeyi seviyorum. Aslında kimi zaman yeni keşfettiğimi sandığım bir tat önceden denenmiş bir tat olabiliyor. Geçenlerde kendime zayıflama çayı karışımı almaya gittiğimde evde bulunsun diye Adaçayıda almıştım. Birde tavuk butu vardı evde biraz. Mutfağa girip tavuklarımı çıkarınca değişik birşey yapmak istiyorum bugün dedim. Çokta vaktim yoktu yaratıcılık için. Benim yemeklere katmak için ayırmış olduğum bir şarabım vardır hep onu çıkarıp tezgaha koydum. Tavuklarımı jülyen kesmeye başladım. Pazardan almış olduğum küçük kırmızı acı biberleride çıkardım dolaptan. Tavaya azıcık Zeytinyağı katıp tavuklarımı attım içine biraz tuz biraz karabiber ekledim. Sivribiberlerimi içine attım. Suyunu salınca Şarabımıda ekledim Suyunu çekerken şarabın suyunuda çekti. Çok lezzetli bir yemek oldu. Fakat adaçayı çok yoğun bir aroma veriyor onun için adaçayını az koymanızı tavsiye ediyorum. Ben Adaçayı Tavuk ikilisini keşfettim diye mutlu olurken internetten denenmiş mi diye baktım ohooo bir sürü tarif var. Hatta İtalyanlar Adaçayının Çay olduğunu bile bilmezmiş yemeklerde kullanırlarmış :).. Olsun bu yinede Canşui'nin keşfettiği bir tarif denemek isteyenlere Afiyet olsun... Denedikten sonra yorumlarınızı bekliyorum.

Sevgilim Yeni Yaşında Hep Gülümse...

8 Kasım sabahı sevdiceğimin doğum günü. Apar topar kahvaltısını yapıp evden çıkan sevgilime en kısa sürede yapabildiğim surat bu olabildi. Bence siz çok daha iyisini yapabilirsiniz :) Basit ama gülümseten bir omlet. Omletin içine neler koyduğumu hatırlamıyorum koca ağızlı adamımı görün diye koyuyorum bu fotoyu :D... Sizlerde hep gülün... Gülümsemek bulaşıcıdır. İnsanlar gülücük bulaştırın...