27 Ekim 2014 Pazartesi

Arap saçı otuyla kabak yemegi - Diyet

Merhabalar,
Toprak'la 5 günlük bir Muğla gezmesi yaptık. Yatağan'a Toprak'ın babaannesine gittik. Bizi çok güzel gezdirdi. Yedirdi içirdi :)) Zaten son zamanlarda abur cubura meyillenmiş olan ben sevgili diyetisyen kardeşim Gizem'e hemen bir diyet yazdırdım ve harfiyen uyma sözü verdim. Yarın diyetime başlıyorum bu menü ise alıştırma turu idi :P. Günlük kilo kaybımla beraber yaptığım yemeklerin bir kısmınıda paylaşacağım. Ancak unutmayın kiloya, günlük kalori harcamanıza ve kan testinize uygun diyet için diyetisyene başvurmalısınız.

Malzemeler;
3 adet kabak
1 demet arap saçı
2 ymk kaşığı zeytinyağ
1 ortaboy soğan
3 diş sarımsak
Kırmızı pul biber
Nane
Tuz

Zeytinyağı ile Soğanı kavurun içine biraz tuz serpin. Soğanlar pembeleşince icine arap saçını ekleyin hafif buhar yapması icin az su ekleyin. Arap saçını çok fazla öldürmeden küp küp doğradığınız kabakları ekleyin. Biraz pul biber, birazda nane koyun. Üstünü aşmayacak kadar süt ekleyin kısık ateşte pişirin. Kabaklar yumuşayınca yanında yoğurtla servis edin. Güzel bir diyet menüsü. Arzu ederseniz etin yanınada yakışacak bir yemek. Afiyet olsuuunn.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder