19 Ocak 2016 Salı

Yer Fıstıgı Ezmesi


Yer fıstığını çok severim. İkidir Migrosta denk geliyorum. Kocaman poşette yer fıstığı ilkinde aldım yedim bitirdim. İkincisinde de yemek için almıştım ki. Sevgili diyetisyen kardeşim gördü neden fıstık ezmesi yapmıyorsun. Hem Toprak'ta sever dedi. Aaa nasıl yapıcaz ki derken. Kardeşim gitti arkasından işe koyuldum :). 

Malzemeler; 
* Yarım kilo soyulmuş yer fıstığı
* Zeytinyağ
* Pekmez

Bütün malzemeleri rondoya koyup döndürüyorsunuz. Ağız tadınıza göre pekmez, ezmenin kıvamına göre yağ ekliyorsunuz. Ben 3 kaşık pekmez ekledim. Kıvamı yağ şle ayarladım. Zeytinyağ koku yapar mı diyordum ama hiç yapmadı. Ama isteyenler çiçekyağ veya tereyağ kullanabilirler. Bir dahaki sefere kavurup deneyeceğim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder